torsdag, september 19, 2024

James Bond

Ha den äran på födelsedagen Michael G. Wilson

Mannen som är hela tiden i händelsnascentrum Michael Gregg Wilson fyller 73 år idag. Stort grattis Michael.

Michael är son till Dana Broccoli och styvson till Albert R. Broccoli och styvbror till Barbara Broccoli. Han har sedan A View To A Kill (1985) varit med och producerat hittills 8 James Bondfilm och den 9:onde SPECTRE blev en riktig kassa succée till film.

Michael hade redan 1964 i Goldfinger en statistroll i filmen, han är en av männen som ska rycka upp grindarna till guldresevatet Fort Knox. Sedan det ett stopp där på några år innan han dök upp i The Spy Who Loved Me där han är mannen i publiken vid pyramiderna i Egypten. I varje film sedan 1977 så har man sätt Michael i flera roller under en och samma film, men det är knappast att han har synts till i flera minuter, hans roller syns mest i några sekunder.

Trots att Michael är nu 73 år tror jag nog inte han dra ner på tiden att filma och arbete med James Bondserien. Finns fortfarande mycket att kräva ur Michael G. Wilson i en Bondfilm några år till, men om sisådär 5 eller kanske tidigare så kommer han nog dra ner på tiden, det är allèfall vad jag tror om.

Stort grattis på dig Michael G. Wilson!

 

(Källa: James Bond kalendern)

Lämna ett svar