torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Tanya Roberts: Ligger en förbannelse över Bond–bruden

Tanya Roberts spelade som bekant Stacey Sutton i Roger Moores sista James Bondfilm ”A View To A Kill” (1985). För Daily Mail berättar hon om sin tid som Bond–brud och lite mer där till.

– ”Jag typ kändes som varje tjej som någonsin har varit Bond–brud har sett sin karriär gå ingenstans., så jag var lite försiktig.

– ”Jag minns att jag sade till min agent, ’Ingen någonsin har arbetat efter att de fått en Bond–film’, och de sade till mig  ’Skämtar du? Glen Close skulle vilja göra det om hon kunde.

– ”Och jag tänkte för mig själv, men du kan ångra dig om du vill, men vad är poängen?

– ”Vid den tiden visste jag inte vad jag vet nu, och att vara ärlig, vem skulle vända den här rollen, egentligen?

– ”Ingen skulle. Allt du behöver tänka till dig själv är, ’ Kunde jag har varit bättre i den delen?’ Det är allt du kan säga till dig själv därför vrida den delen neråt skulle ha varit löjligt, du vet? Jag menar att ingen skulle göra det, ingen.

– ”Jag var väldigt ung och jag gjorde vad jag kände var rätt val att göra.

– ”Jag har gjort en hel del bra val och en hel del dåliga och det är en del av livet. Oavsett om du är riktigt framgångsrik eller måttligt framgångsrik, jag är säker på att komma dit har du gjort några dåliga beslut och bra beslut på samma nivå, men det är så jag ser livet.

– ”Du kan inte gå genom livet besegrat, det är bara försök och misslyckas.

– ”Roberts karriär skulle precis börjat startat när hon kallades in till en audition för rollen som den vackra barnbarnet av en oljemagnet, Stacey Sutton.

– ”Jag hade just gjort en film som hette The Beastmaster med all dess vilda djur och Humphrey Burton ringde mig för ett möte och det var det.

– ”Innan James Bond hade jag varit med i Charlie’s Angels, som duva–hålad mig, så det var alltid och kommer att vara svårt att få mig ur den sitsen efter det.

– ”Jag tycker det är bättre att komma in i rampljuset verkligen långsamt och göra ett breddare utbud av roller, men jag tog de här glamorösa rollerna och jag tror det är stereotypen mig.

– ”De typ tror att du är fjompig, glamoröst bred, så det är lite svårt, och jag tror att det är anledning till de flesta Bond–brudarna inte går på att ha en karriär efter att de har gjort filmen eftersom människor inte kan ta dem på allvar och jag antar att de inte borde eftersom det är så med glimten i ögat, ifall du vet vad jag menar?

Roberts säger att hennes liv förändrades lite efter den 14:e James Bond–filmen ”A View To A Kill släpptes uppnå global kommersiell framgång.

– ”Mitt liv ändrades inte mycket efter att ha varit Bond–brud eftersom jag redan hade upplevt den största liv förändringen när jag blev Charlies ängel.

– ”Visst, jag var tvungen att göra offentliga framträdanden och tv och radio intervjuer, och all det där, men bortsett från det, mitt liv verkar gå som normalt.

– ”Folk tror att du kommer få all denna extra uppmärksamhet och har saker som skickas till dig från modedesigners, men tro det eller inte jag får inte allt. Det är väldigt annorlunda nu hur det var då.

– ”Kanske Bond–brudarna idag får bättre erbjudanden och gratis kläder från designers, men jag inte sett många av ex-Bond tjejerna på röda mattan dessa dagar.

Men ärligt talat, det är ingen hemsk sak, det är bara så det är. Det är bara livet.

– ”Vissa saker presenteras öppna dörrar och vissa saker närvarande inte de bästa möjligheterna att gå framåt.
– ”Jag tror att det var med glimten i ögat som jag tror att det är precis hur människor uppfattade skådespelerskor – ytliga och vackra.

– ”Jag måste tro att eftersom det bara verkar som om jag borde ha fått en miljon erbjudanden som kommer in genom dörren efter det, men det var inte fallet.

(Källa: Daily Mail)

Lämna ett svar