torsdag, september 19, 2024

James Bond

James Bonds skapare: stort grattis på födelsedagen!

Den 28 maj kommer för alltid och vara en jubileumsdag för hos alla James Bond fantaster då föddes nämligen Ian Fleming 1908.

28 maj 1908 för 105 år sedan fick Ian Lancaster Fleming se dagens ljus för första gången i stadsdelen Mayfair i London, en av fyra bröder. Under sitt liv tjänstgjorde som en flitig och duktig journalist hos Reuters och The Times bland annat. Hos Reuters blev han skickad till Ryssland främst för han kunde språket flytande, han skulle dit och bevaka en rättegång mot spioner.

Ian kommer resten av sitt liv vara mer känd som James Bonds pappa och skapare till figuren som har blivit älskad av en hel värld under 50 åren som serien har varit igång. Under halv året som han hade semester spenderade han i sitt hus på Jamaica, något som han var syslolös under. Det hela mynade ut att han började skriva den första romanen om agent James Bond 1952 med Casino Royale.

Det skriver ju sig självt att om inte Ian var så sysslolös den dagen hade han aldrig börjat och skrivit böckerna om 007, tack att du ändå gjorde det Fleming.

Återigen – Ha den äran på födelsedagen Ian Fleming!

(Källa: James Bond kalendern)

Lämna ett svar