De boende i Österrikiska Altausse har nu fått ingen liten gäst på besök hos sig. Produktionen har nämligen nått dem nu.

Om vi ska nu tro Ausseer Regionalfernsehen på deras uppgifter som de har skrivit där borta i Österrike ankom Daniel Craig säkert tillsammans med Monica Bellucci i en kamouflage färgad helikopter. Rätt så sent under söndagskvällen. Gick snabbt från det att de två meriterade skådespelarna satte sin fot där blev de upplockade i en Rover som körde dom till hotellet Seevilla.

Inte direkt någon lugn dag Craig fick dagen därpå då man skulle filma på insjön i Altausse. Dessvärre kunde man inte filma de scener som hade planerat att göra då det hade blivit ett riktigt oväder för dem.  Något Bond–produktionen fick klartecken att luftrummet ska stängas för all ordinär flygtrafik under den här inspelningen. Ända som får lov att vistas i luften är teamets egna helikopter.

Trots att byborna får ha ca 300 personer hos sig som filmar Spectre har de väl nu vant sig med tanken att flera helikoptrar, fordon, stora bilar men även flera vägspärrar.  Nå, vart ha den här enorma staben fått bo någonstans? En del på hotellet Seevilla men på andra ställen.

Ökad turistnäring: Ortens politiker gnuggade säkert händerna extra med gånger då de fick veta att Bond produktionen skulle komma till dem och filma. Turistchefen Ernst Kammerer blev intervjuad av ORF Sendungen.

– ”Jag är osäker på i vilken utsträkning sjön vill bli representerade i det officiella slutresultatet, kanske till och med scenen är bortklippt.“ Ernst fortätter…

– ”Men det faktum att vi har valts ut som platsen och den platsen betraktas som vacker, betyder mer. Den har stort värde att en Bond–film spelar in scener här. Bond är det största inom film, kanske inte riktigt konstnärlig sett, men med hänsyn till överklagandet i hela världen.