torsdag, september 19, 2024

James Bond

Ny TV-serie på G för Wade och Purvis

Duon har varit med och arbetat för James Bond sedan 1999 med The World Is Not Enough men nu är de på väg med en serie för BBC.

Miniserien som BBC ligger bakom kommer inneha namnet ”SS–GB“ och är baserad på samma namn som spänningsförfattaren Len Deighton gav ut 1978.   Handling utspelar sig som sagt i Storbritannien som har nu blivit erövats och ockuperad av Nazityskland, någon gång under andra världskriget. Titeln till boken har sitt namn ifrån den avdelningen av nazister som har makten och kontrollerar Storbraitannien.

Förutom denna har Len (Deighton) även skrivit böcker som; ”Berlin Game“ (1984), ”London Match“ (1986), ”Spy Line“ (1989), ”MAMista“ (1991), ”Hope“ (1995) och ”Charity“ (1996).

BBC One tar hjälp av Sid Gentle Films som får producera den här mini tv–serien som är indelade i fem timslånga avsnitt.

Detta kan nog bli en omtyckt serie om den tas emot på rätt sätt det vill säga. En explosiv thriller om utredare inom Scotland Yard som hoppar mellan liv eller död som har fått lite problem om att samarbeta med nazisterna eller bli motståndare.

Purvis & Wade har sagt följande i ett uttalande om serien: – ”Len Deightons ”SS–GB“ är en lysande berättelse om spionage som vågar och tänka det otänkbara, och vi är väldigt glada över att få den till Tv.

(Källa: James Bond-magasinet)

Lämna ett svar