Hoyte Van Hoytema får det speciella uppdraget att ta hand om ”Bond 24s“ fotografi efter Roger Deakins i Skyfall.

Ansvariga redaktören för den rätt så nyskapade sajten James Bond-magasinet Morten Steingrimsen har fått uppgifter att den Nederländska-svenska filmfotografen Hoyte van Hoytema som må har fått det ärofyllda uppdraget att ta hand om fotografierna till ”Bond 24“.

Bakgrundsfakta om Hoyte: Han kommer som sagt ursprungligen från Nederländerna och fyller 43, den 4 oktober men uppvuxen i Schweiz och gick senare på en filmskola i Polen. Men har sedan dess bott flera år här i Sverige.

Inte någon dununge precis Bond produktionen får in i sitt team till nästa film, Hoyte har flera stor filmer på sin meritlista som bl.a. Låt den rätta komma in (2008), Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011), The Fighter (2010), Her (2013) för att ta några exempel på hans enastående arbete.

Förutom ett par svenska filmer har även Van Hoytema var inblandad i ett par norska storfilmer som Svidd neger (2003) och Salto, salmiakk og kaffe (2004). Hoyte har redan fått arbeta tillsammans med flera tongivande och duktiga regissörer/producenter i film franschisen som t.ex. Tomas Alfredsson, Christopher Nolan, David O. Russell och Spike Jonze i deras stora filmer.

Bara ett par avslutande ord på vägen; varmt välkommen ’ombord’ på James Bond–tåget får man säga nu till Hoyte Van Hoytema.

(Källa: James Bond-magasinet)