John Logan är i dagarna aktuell men sin nya skräck Tv–show ’Penny Dreadful’, sig en pratstund med manusförfattaren om ”Bond 24”.

Angående detta nya manus för ”Bond 24” har John Logan bara detta att förtälja om det; ”Allt jag kan säga att jag mer än gärna skriver det. Sam [Mendes] skulle komma genom fönstret och döda mig.

Manuset till Skyfall skrevs av Neal Purvis och Jack Wade men blev senare renskriven av nämda Logan, men den här gången har han fria tyglar att ansvara för manuset själv.

De två efterföljande Bondfilmerna ska baseras sig på vad dem har tog fram till Skyfall enligt Logan.
— ”Mitt mål är att skriva en bra film som är lämpligt, baserat på vad vi gjorde med Skyfall, men se till att filmen är unik fär sig själv. De teman, ideèrna och karaktärerna frå Skyfall kan uppenbart fortsätta, sedan det är en franchise, samtidigt en pågående historia. Så jag tror att det finns en resonans av Skyfall i den nya filmen.“

De som jobbar med James Bond produktionen har varit med från början och sett dem tidigare filmerna så är det även för John Logan: ”Jag växte upp med Diamonds Are Forever då jag var ett barn. Jag älskade de filmerna. Jag älskade alla elementen, från böckerna — och sedan gå tillbaka till Ian Fleming är där jag startade med Skyfall — och det är vissa element från filmer och romaner som har stoppat in i den nya filmen och sedan även gjorde med Skyfall.

Förra året blev det offentligt att Eon Produktions hade fått efter flera års turer rättigheterna till Kevin McClorys brottsorganisation SPECTRE och Ernst Stavro Blofeld.  På frågan om Blofeld tycker upp i ”Bond 24” svarade John Logan bara kryptiskt följande; ”Jag tror nämligen att vår skurk passar perfekt för den historien vi berättar.

(Källor: MI6-hq.com & JAMESBOND.no)