torsdag, september 19, 2024

James Bond

David Picker berättar om Connerys kontrakt historia

För en månad sen kom David Picker ut med att Albert R. Broccoli & Harry Saltman behandlade Sean Connery som en insekt och nu avslöjar han om Connerys kontrakt som Bond.

David Picker som är United Artists förre detta presidenten hade detta att berätta för BlogTalkRadio.com angående detta med det infekterade samtalen mellan Sean Connery och producent–duon och historierna bakom Sean’s kontrakt under sin tid 007: Vi godkände allt men vi var inte där för att syssla med dag in och dag ut grejer för att göra filmen, så vi var inte medvetna om att fanns ett tydligt problem med Sean. Vi hade omförhandlat producenternas kontrakt flera gånger för att filmerna blev en succè och det visade sig senare att dessa grabbar hade inte gått vidare till Sean och omförhandlat hans kontrakt. De tänkte bara att han hade turen att ha rollen.

När Sean sade, ’Ok grabbar, jag drar nu,’ vi förstod inte själva anledningen varför, och producenterna ville inte berätta något om hur dom hade behandlat honom. Efter Sean Connery var färdig som James Bond så gick vi och hittade den trevliga gentlemannen George Lazenby till On Her Majesty’s Secret Service, publiken var inte särskilt intresserad å se någon annan som James Bond än Sean Connery.

On Her Majesty’s Secret Service gick inte så som ville att den skulle göra så vi floppade med George Lazenby i huvudrollen och vi ville ha tillbaka Sean igen, jag hade ett möte med honom och det visade sig att de hade behandlat honom riktigt illa.  Jag jobbade ihop en bra deal något som jag trodde även Sean skulle nappa på, där han skulle bara göra en film till för oss. (Jag sade) ’Om du gör ytterligare en film för James Bond kommer vi göra en tre filmers deal med dig där du kan göra vilken film upp till en viss budget.’”

Sean kom tillbaka och naturligtvis på det återupplivade serien och gjorde bara en film under den här affären.  Det var ett brott, att spela en sadistisk polis; en mycket bra film som inte nådde ut till rätt publik.  Sean glömde aldrig att jag var en för att han kom tillbaka och han har varit mycket berömmande om att under åren. Jag såg honom på en middag i Los Angeles för fyra eller fem år sedan. När jag fick syn på honom sade han, ’David Picker är den enda verkställande chefen som jag någonsin gillat.’

(Källa: MI6-HQ.com)

Lämna ett svar