torsdag, september 19, 2024

Bond Style, Samlingar

Daryl säljer Storbritanniens största samling om Bond

Daryl Burchmore säljer nu sin och Storbritanniens största samling med föremål med 007 på grund av hans dåliga privat ekonomi.

Om du själv tycker att du har den största samlingen så ska du inte konkurrera med Daryl Burchmore som har över tiotusen saker med anknytningar till Storbritanniens mest älskade agent James Bond genom tiderna.

Bland allt som han har i samlingar kan man konstatera följande finns det: böcker, filmer, affischer, leksaker, godis, kostymer, autografer, biobiljetter, dam strumpbyxor och tonfiskburkar(!). Av den enkla anledningen har han blivit den största Bond fantasten i England.

Han har gjort skäl förmödan då han har fått ställa ut en del av sin enorma samling på museumutställningar, varit med på tv i Storbritannien, USA och Japan. Fast hans fru Jane tycker inte om detta då samlingen har tagit över deras fyra sovrum hemma i Eastbourne, Sussex. Nu ska hela alltet bort något som kanske glädjer Jane en smula.

Hon har aldrig riktigt varit någon entusiast för att det har tagit över huset men hon kan gärna se filmer men där går gränsen för henne, säger Daryl Murchmore.

Saker och ting har inte varit det bästa för Daryl om man säger så då för strax två år sedan fick han sparken från sitt jobb då hans kontor började vimla över med James Bond saker. Sedan dess har han haft en del strö jobb som deltids anställd hos en del företag.

Under fredagen förväntas allt Daryl har samlat på sig under ca 40 år gå under klubban och man hoppas det ska säljas för mer än 100.000 pund (1068.85 svenska kronor).  Något som otroligt svårt att få tag på är Auric Goldfingers Rolls Royce i exklusiv utgåva som kommer säkert att ropas ut för 400 pund (4275.41 svenska kronor).

Vid 8 års ålder blev Daryl ”frälst” till James Bond då hans pappa tog med honom till den lokala biografen i England för att kolla på två Bondfilmer som var On Her Majesty’s Secret Service och Live And Let Die. Efter detta var han helt klart fast – musiken, all action – det fick hans puls att höja sig några snäpp till har han sagt.

Andy Reed som är Auktionsförrättare vid den här stora auktion hade följande att säja om detta: ”Detta speglar verkligen en mans passion för att ha samlat under cirka 40 år. Han har samlat på allt som har kommit i hans väg som kan relatera till James Bond.  Det är otroligt fantastiskt vad folk kan samla egentligen.”

Dessa tonfiskburkar (märke John West) som finns i samlingen var för en tävling som var inför premiären av Die Another Day (2002). Något oerhört udda i en sådan här stor samling till 007 men vad gör man inte som kan handla om Bond… James Bond?

Vid flera tillfällen har Daryl Burchmore träffat alla sex James Bond skådespelare och Desmond ”Q” Llewelyn som han blev en nära vän med, han har detta att säga om sin samling som går under klubban: Är flera orsaker till att jag nu väljer att sälja min samling. Jag är nu 51 år gammal och kan inte ta med mig sakerna – och två barn att försörja och ett huslån att ta hänsyn till.

För snart 2 år sedan förlorade jag mitt jobb och precis då köpte vi ett nytt hus. Där och då hade jag planer att använda det fjärde sovrummet till ett privat Bond–museum men dessvärre fick jag kasta dessa planer i papperskorgen. Jag vill helst av allt betala av mina lån och leva livet det snarare än att snåla, spara och oroa mig.

(Källa: Daily Mail)

 

Lämna ett svar