torsdag, september 19, 2024

James Bond

Peter Lamont: The Man With The Golden Eye

Peter Lamont har inte mindre än 60 års  erfarenhet från filmbranschen och nu öppnar han sitt arkiv till en bok.

Bland alla filmer Lamont har varit med och gjort som Art Directors/Designers kan han statuera sig med; 18 James Bond filmer från Live And Let Die till Casino Royale (2006) och tre filmer för James Cameron (True Lies, Aliens och Titanic). Peter har blivit Oscars nominerad 3 men vann en gång för bästa kulisser till Titanic –97.

Förlaget som fick bli dom lyckliga att få ta del av alla Peters anekdoter blev tillslut Tomahawk Press och boken skrivs tillsammans med Max Pemberton och ges ut 2014 där någonstans. Tomahawk Press säger i ett meddelande: att dom kan inte beskriva med ord hur glada dom är för att ge ut den här boken och vad de vet kommer att bli en mycket viktig och vackert utformad bok.

I den här boken så får vi alltså vara med att Lamont har låtit sig öppna upp sitt stora och mycket omfattande arkiv och ger därför fansen (speciellt Bond anhängarna) att kanske dräggla sig över innehållet och historierna bakom dom. När väl den här boken säger förlaget att varje stor James Bond fantast ”måste ha den” i sin samling.  Faktum är att Peter Lamont är professionell och skicklig historieberättare så ”The Man With The Golden Eye” blir ett yppligt sätt för honom att berätta vad han har fått vara med om egentligen.

(Källor: MI6-hq.com & JAMESBOND.no)

Lämna ett svar