Sedan Pierce Brosnan fick gå som James Bond 2002 har han nu sett sin första James Bondfilm sedan dess.

Inte varje dag man får läsa att den förre detta James Bond skådespelaren Pierce Brosnan har sett sin första Bondfilm sedan hans avgång efter Die Another Day 2002.

I samband med att Brosnans nyaste film Love Is All You Need har snart sin premiär fick Yahoo! Movies ett litet snack med Mr. Brosnan. Något dom lyckades är att få ur honom vad han tycker om hans efterträdare i Daniel Craig.

Vi ska egentligen prata om din nyaste film Love Is All You Need, men låt oss prata lite om James Bond om det går bra. Har du sett den senaste filmen med Daniel Craig?
Jag var bara tvungen att göra det. När jag väl befann mig i London under en filminspelning, varenda gång jag gick utanför min dörr så fick jag se Daniel Craig. När jag väl slå på radion fick jag höra Adele. Det finns tillräckligt med utrymme, tid och vatten under bron för att se vad den här mannen har gjort.

Och?
Jag älskade den. Jag gjorde det. Gjorde verkligen det. Har gått genom mycket sedan jag spelade James Bond. Jag känner Daniel. Vi mötes i natten, så att säga, och hur underbart det var för honom att spela 007. Han behövde inga ord från mig förutom: ”Ta vara på chansen, var Bond och njut av det”. Njut av det medan det varar. Det varar bara en viss tid, säger en frispråkig Brosnan, som spelade James Bond från GoldenEye 1995 till Die Another Day 2002.

Bond var en härlig tid för mig. Jag har ingenting men tacksamhet för att ha spelat en sådan roll. Och Daniel är magnifik.

Du hade Cary Grant som fick uppdraget att style din Bond. Och Craigs Bond är mer muskulös.
Han är en mycket hård man. Daniel ger 150 procent av sig själv till det hela tiden, både fysiskt och känslomässigt. Han är en Bond för denna ålder och den här tiden.

Hur skiljer det sig mot din Bond?
Under min era som James Bond var en märklig blandning mellan Sean Connery och Roger Moore. Dessa herrar hade inte tagit steget in i nästa fas: den stora actionbaserade och brutalare Bond.

Hur mycket påverkade dig att se ”M” dö?
Jag skulle ha älskat och fått hålle henne själv i mina händer. Jag hade älskat ha spelat den scenen med henne. Men det var inte tänkt att vara för mig. Det var Daniels ögonblick och hans tid.

(Källa: Yahoo! Movies)