Man kunde nästan ana hur det skulle gå men icke. Jag hade givetvis hoppats att Sam Mendes skulle regissera ”Bond 24” men tyvärr blev det inte så den här gången.

Den som får det stora ansvaret att göra ”Bond 24” är som sagt än så länge hellt okänt. Men det man vet hittills att Daniel Craig kommer tillbaka för fjärde gången att spela James Bond.  Tanken är att man önskar sig en release nästa år, så Bondfilmerna kan få lansering vartannat år.

Michael G. Wilson & Barbara Broccoli sade mer om Sam Mendes nej till dom:
– Sam regisserade våran mest framgångsrikaste Bondfilm genom tiderna. Vi hade mer än gärna sett att Sam gjorde nästa film, men vi respekterar hans beslut på andra projekt och hoppas att få möjlighet att arbeta med honom kanske vid ett senare tillfälle.

Mendes sade följande i pressmeddelandet:

Det har varit riktigt svårt beslut att behöva tacka nej till Barbara och Michaels mycket generösa erbjudande om att få regissera nästa Bondfilm. Också samtidigt var höjdpunkten i mitt yrkesliv att regissera Skyfall, men jag har teater och andra förpliktelser, däribland produktionen av Charlie och chokladfabriken och Kung Lear, som kräver hela min fokus för nästa år och därefter.