måndag, september 16, 2024

Utmärkelse

Skyfall van två priser på BAFTA Award

Finns snart inget mer att skriva om seriens nog mest populäraste film genomtiderna Skyfall.

I söndags (den 10:e) var det så dags för den årliga prisutdelningen Brittiska Academy of Film and Television Arts (BAFTA), galan hölls i Londons Royal Opera House.

Länge, länge såg det ut som om Tom Hoopers Les Miserables skulle ta hem priset Outstanding British Film, eftersom den filmen var en storfavorit hos de allra flesta, men fick se sig besegras av den brittiska gentlemanna agenten James Bond 007. Var två filmer till som lyckades komma förbi var: Anna Karenina, The Best Exotic Marigold Hotel & Seven Psychopaths.

Personerna bakom kameran för Skyfall som tog emot piset var ingen mindre än: Barbara Broccoli, Michael G. Wilson, Callum McDougall (varit med ett tag inom James Bond–serien), Sam Mendes och Manusförfattaren Neal Purvis & Robert Wade.

Den som fick ta podiet först ut var Michael G. Wilson som sade att detta priset är historiskt för den långa filmserien i sig och var mycket tacksam för det. Dom föregående filmerna om Bond har aldrig kommit så här långt som Skyfall har kommit nu.

När Sam Mendes tog över talarpodiet efter Michael sade Sam så här angående om Daniel Craig ”mod och briljans” och sedan hyllade han mycket välförkänt Ian Fleming eller som han sade ”den store”. Efter som Ian Fleming hade skapat James Bond för nästan exakt 60 år tidigare. Vidare sade Mendes följande:
– 1.292 personer arbetade på denna film, och jag står här på uppdrag av dem alla. Vi hade alla mycket höga förväntningar på filmen, och jag tycker det är rättvist att säga att de var återlösta. Priset är verkligen grädde på moset.

Det andra priset som Skyfall fick var för Bästa Musik (Original Music) komponerat av Thomas Newman, han var på det allraste strålande humöret när han tog emot priset.

» Se klippet från BAFTA Awards när Skyfall har vunnit priset

Lämna ett svar