torsdag, september 19, 2024

Bond Style

Top Gears – Bond Cars nu på DVD

Jag förväntar mig att ni kollade när det Brittiska bilmagazinet Top Gears hade ett speciell avsnitt om James Bonds klassiska bilar under 50 åren.

Bilmagazinet gjorde en hyllning till dom mer klassiska bilarna i James Bondserien som t.ex. gadget–lastade Aston Martin DB5 och till undervattensbilen Lotus Esperit och till den inte så vackra och snygga Citroen 2CV. Personen som fick den stora äran att få göra detta program var den ena halvan av Top Gear Britain: Richard Hammond. Han får titta på dess historia bakom bilarna som har fått bli körd av världens populäraste agent genom tiderna.

Richard får prata med två utav James Bond skådespelarna: Sir Roger Moore och Daniel Craig, regissören från bl.a. Golden Gun – Guy Hamilton, Vic Armstrong och producenten Michael G. Wilson.

Haha, som vanligt när Hammond är med så måste även han få testa om att göra som James Bond. T.ex. som Bonds osynliga Aston Martin Vanquish i Die Another Day, låg budget variant av något som inte producenterna lyckades att knäcka den riktiga koden dvs att göra en fullt fungerande Lotus ubåt. Top Gear – 50 år av Bond Cars. Det är nästan lika spännande som en verklig Bond–film.

Data information om DVD:n
Format: DVD
Release: 18 Februari 2013 i Storbritannien och 12 Februari i USA.
Längd: 162 minuter

Lämna ett svar