David Arnold har haft hand om James Bond musiken från Tomorrow Never Dies (1997) men nu tar en annan över detta ansvar.

Det är den brittiska websidan MI6-hq.com har fått information gällande att det är Thomas Newman som tar över ansvaret för musiken till Skyfall, detta sedan David Arnold har fått uppgiften att ha hand om musiken till sommar OS i London.

Thomas och Sam har arbetat sida vid sida under en lång period tidigare också vid filmer som: American Beauty (1999), Road to Perdition (2002), Daniel Craig medverkade i samma film för övrigt, Jarhead (2005) och Revolutionary Road (2008).

Han (Thomas) har precis blivit klar med musiken för följande filmerna: The Adjustment Bureau, The Help och The Iron Lady.

Thomas Newman är född i Los Angeles i USA, Torsdag den 20 oktober 1955. Thomas har tonsatt ett femtiotal filmer och har vunnit flera priser pga av hans stora karriär som kompositör. Jag sitter lugnt i båten och hoppas att Barbara Broccoli och Michael G. Wilson har hittat en värdig ersättare till David Arnold.

David Arnold tog över spakarna från Eric Serra (GoldenEye), Arnold fick jobbet som kompositör efter att John Barry ringde Barbara Broccoli och tipsade henne om David efter att han hade gett ut en samlings skiva Shaken and Stirred: The David Arnold James Bond Project som en hyllning till James Bond och John Barry speciellt. Arnold har gjort musiken till Tomorrow Never Dies till Quantum Of Solace (2008) dvs fem filmer.