torsdag, september 19, 2024

James Bond

Pedro Armendariz Jr. från LTK har avlidit

President Hector Lopez från Licence To Kill har avlidit aka Pedro Armendariz Jr. som han heter egentligen.

Pedro Armendariz Jr. som är född i Mexico avled i en ålder av 71 år måndag den 26 december 2011.

För oss alla Bondfans är Jr. mest känd genom sin karaktär President Hector Lopez i Licence To Kill (1989) + att han var son till Pedro Armendariz som spelade Ali Kerim Bey i From Russia With Love (1963).

Annars för den övriga filmpubliken fick Armendariz Jr. oftast spela karaktärer med olika inslag, som begåvad med intelligens och utstrålning. Under hela sin karriär som skådespelare medverkade han inte närmare än 200 spanskspråkiga filmer likasom Hollywood produktioner som bl.a. Once Upon a Time in Mexico (2003), The Mask of Zorro (1998) och Tombstone (1993).

Ända in i döden var Armendariz verksam som skådespelare, varav tre filmer har sin release under 2011 och två ännu–inte–släppta filmer och han var förberedd för en roll i ”Desde Dentro” som skulle spelas in i nya året.

Mexicos president Felipe Calderon har givit ett uttalande angående Armendariz bortgång och sade följande om honom: ”en bra skådespelare som reflekterade Mexico bra som hemma och som utomlands”.

Ännu är dödsorsaken till Armendariz bortgång inte fastställd men enligt den Mexicanska regeringens nyhetsbyrå Notimex att han dog utav cancer i New York City. Men Armendariz familj vill helst av allt att deras privatliv ska respekteras.

Pedro Armendariz Jr. har varit gift och skilt sig två gånger och lämnar därefter flera barn och barnbarn.

Lämna ett svar