Har hänt riktigt mycket runt i kring Bond 23 senast websidan senast blev uppdaterad på nyhetsfronten. Bl.a. ambitiösa inspelningsplatser skapar huvudbry i Indien för dem ansvariga.

Den brittiska websidan MI6-hq.com kunde meddela under den förra veckan att EON Productions i samarbete med sin lokala produktionspartner India Take One Productions hade nu fokus på området Ahmedabad som ligger nordväst om Indien som mycket möjlig plats för den kommande James Bondfilmen som fortfarande går under arbetsnamnet Bond 23.

Aktuella scenen efter dem ansvarigast plan innehålla en biljakt genom byns gator och en stuntsekvens på toppen av ett godståg. Det verkar dock som de ursprungliga planerna skulle ha inneburit att järnvägen fick stängas i fem dagar, vilket inte är möjligt utan att lamslå tågtrafiken alldeles för länge.

Enligt uppgifter gällande den här stuntsekvensen så har det i förbindelsen med detta hållts ett möte mellan järnvägs ministern och India Take One Productions. Här blev det ganska så snart bestämt att produktionsteamet ska leverera en plan inom av dom närmaste dagarna, varefter myndigheterna kommer att bidra till arbetet med och hitta och föreslå ett alternativ, som är mindre trafikerad rutt.

En talesman Parvesh Sahani hos India Take One pratar om mötet som blev ganska så lyckat för bägge parter och fortsätter att trots vissa hinder i vägen så förväntas en lösning på problemen inom kort.

Tillfälliga problem i Indien har lett till Sydafrika fram som en attraktiv plats att filma. Denis Lillie, chef för sydafrikanska Cape Film Commission, skulle vilja se Daniel Craig och EON flytta filma till sitt land, och betonar att James Bond är välkommen till Kapstaden när han vill komma. Dessutom Lillie att detta visar hur ett filmprojekt snabbt spårade ur när samarbetet och samordningen mellan stad och land är inte på plats.

Lillie anser att Kapstaden redan har bevisat att den kan hantera de utmaningar som byråkrati och filma, och påpekar genomförandet av VM 2010 och att flera stora filmer har filmats där. Rådgivare Grant Pascoe, som sitter i kommittèn för turism, evenemang och marknadsföring stödja detta och säger att Kapstaden har alla faciliteter som behövs för inspelningen av sådan omfattning. Han försäkrade producenterna att de är redo.

Förmodligen kommer Sydafrika bli ett relevant underlag bearbetning plats för delar av filmen oavsett hur utvecklingen kommer att bli med tanke på situationen i Indien. Kina år också upp för granskning. Traditionella Pinewood Studios utanför London kommer att vara den plats där inspelningen kommer att starta, förmodligen i november. Budgeten ryktas vara i storleksordningen på 135 miljoner dollar. Daniel Craig tredje James Bond äventyret, får sin brittiska premiär den 26 Oktober 2012.