torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Craig spelar Blomkvist i Millenium–triologin

Nu är det klart att James Bond-skådespelaren Daniel Craig kommer och spela Blomkvist i Millenium-triologin.

Det har stått klart ganska länge att USA och amerika kommer och filma Millenium-triologin vars böcker skrevs av Stieg Larsson, detta rapporterar Deadline.com. Första filmen ut är The Girl With the Dragon Tattoo och två uppföljare. Sony Pictures Entertainment, regissören David Fincher och producenten Scott Rudin är i mitten av castingen av unga skådespelare som ska spela den saftiga rollen som Lisbeth Salander. Så fort Daniel Craig har lagt sin cowboy-hatt på hyllan så ska man börja med inspelningen och det sker i Sverige till hösten. För att få dessa filmer gjorda var man tvungen att involvera inte mindre än tre studior, det var nog ett riktigt pussel för att fåihop det.

Ska bli spännande och se hur Daniel Craig kommer och axla rollen som journalisten Mikael Blomkvist i dessa filmer. I och med filmandet av detta kommer vi nog inte och få se någon ny James Bondfilm förens 2011 allèfall någon inspelning. Sony har satt premiären till den 21:a december 2011 som är en onsdag (redaktörens anmäkning). Samtidigt så har Steven Zaillian anpassat filmen från novellen.

Detta ger Craig i en position inte tidigare James Bond någonsin varit med i. Han har två av vissa koncessioner mellan Bond och Larsson böcker, och eventuellt en annan i Cowboys och Alien, som han stjärnor i med Harrison Ford, och för vilka Craig har en option på en andra film. Comic-Con skaror svarat blossande att filmen visats av regissören Jon Favreau.

Lämna ett svar