torsdag, september 19, 2024

James Bond

Alan Hume – cinematographer har avlidit

Cinematographer från For Your Eyes Only, Octopussy och A View To A Kill har hastigt lämnat Bondvärlden.

Har en tråkigt nyhet att förmedla James Bond världen idag, Alan Hume som har varit cinematographer i tre Bondfilmer har nu lämnat både hos Bondfans och världen för gott. Dödsorsaken är en såå länge okänd, men han blev 85 år gammal. Alan gjorde sin första film på 1960-talet inom cinematographer och blev med tiden en veteran inom det området, filmen hette Beware of Children. Förutom James Bond gjorde ett framträdande i då tidens mest kändaste film-serien Star Wars. Alan föddes den 16 oktober 1924 på en torsdag i London, England, Storbritannien. Hume fortsatte sin Bond-anslutningar långt efter hans arbete i serien, genom att regelbundet delta i speciella evenemang och återträffar. Senast Alan dök upp på något Bond evenemang var under 2008 när BondStars hade en The Spy Who Loved Me Reuinion.

Som ännu en i ledet gick Alans fyra barn och ett barnbarn i hans fotspår in till filmindustrin. Alan var inblandad i filmen Walt Disney’s Wonderful World of Color under 2 avsnitt året 1963. Alan var aktiv med filmandet från 1942 till 1998. Alec Mills tog över Humes arbete med de två kvarvarande filmerna av John Glen som regissör. Roger Moore var med i filmen Shout At The Devil med just Alan, berättade ”En av de vackraste film yrkesverksamma, med en sådan härlig humor och det var glädje att känna till och arbeta med honom. Mina tankar är med Sheila och alla i hans familj”.

Mina tankar kommer också till Alans hustru Sheila och deras fyra barn och barnbarn. Du kommer för alltid och finnas i våra James Bond hjärtan Alan.

VILA I FRID ALAN HUME
1924-10-16 – † 2010-07-13

Lämna ett svar