Nu har alltså nyheten kommit som man visste lite om för ett bra tag sedan att EON Productions har skjutit upp Bond 23. Allt arbete med den har nu stannat omedelbart.

007 producenterna Michael G. Wilson och Barbara Broccoli i Eon Produktions skickade 2010-04-20 ut ett pressmeddelande där dom annonserade att de har skjutit upp arbetet med Bond 23, som de säger var egentligen planerat för en lansering 2011/2012.

”Grunden till den fortsatta osäkerheten runt det säljandet av MGM och det så långt misslyckandet säljandet av studion, har vi uppskjutit utvecklingensarbetet med omedelbart för Bond 23. Vi vet inte när arbetet vill återuppstå och vi har inte något datum för när Bond 23 skall lanseras”.

Eon Productions har sedan 1962 gjort alla dem officiella James Bond filmerna, som är nu uppe i allt som allt tjugo två filmer. 1995 så tog Michael G. Wilson och Barbara Broccoli över 007 franchise från Albert R. ”Cubby” Broccoli och var producent för en rad kända James Bondfilmer någonsin, t.ex. Casino Royale och nyligen Quantum Of Solace.

James Bond serien är den längsta filmserien någonsin i branschen. EON Productions och Danjaq LLC är partners och hanterar världsrättigheterna för James Bond.