torsdag, september 19, 2024

James Bond

Martin Grace har avlidit vid 67 år

Roger Moores stunt double Martin Grace har avlidit vid 67 års ålder.

James Bondvärlden har fått stor sorg, stuntmannen Marin Grace har avlidit vid en ålder av 67 år. Martin avled på ett sjukhus i Spanien inte så långt ifrån där han bodde, han avled utav inre blödningar den 27:e januari. För hos alla James Bondfans är Martin mest känd som Roger Moores stunt double i flera av Moores filmer under 70 och 80-talet. Han är född 1942 på Irland. När Martin inte var med i James Bondfilmerna och klättrade på broar och annat var han ansedd som en Internationell erkänd duktig stuntman och stuntkoordinator.

Under inspelningen utav Octopussy (1983), skadade han sig när de spelade in sekvensen när Roger Moore (Martin Grace) hänger längst med Octopussys tåg. Om han hade varit lite mer uppmärksam och hade gjort lite undersökningar av platsen så skulle han och filmbolaget se att var något som stack upp lite längre ned på vägen. I vartfall gjorde Martin sig så illa att han var tvungen och vara borta från filmandet i 8 månader.

Sista filmen Martin hann med och göra var The Number 23 (2007) med Jim carrey i någon av rollerna. En av hans stora intressen var cykling och i november fick han dessvärre vara med om en cykel olycka som resulterade i bäcken frakturer och några veckor på sjukhuset.

Tack för allt du har gjort för Bondserien Martin vi kommer aldrig och glömma dig.

VILA I FRID MARTIN GRACE
1942-09-12 – † 2010-01-27

 

(Källa: Via Bondstars nyhetsbrev som skickas ut med jämna mellanrum.)

Lämna ett svar