torsdag, september 19, 2024

James Bond

10 år sedan Desmond ”Q” Llewelyn dog

Var exakt för 10 år sedan James Bond-seriens favorit karaktär Q avled i en bilkrasch bara meter från sitt hem i England.

I dag så är det exakt 10 år sedan den populära Desmond Llewelyn avled i en bilkrasch bara några meter ifrån sin bostad hemma i England, han hade dess för innan varit och signerat sin biografi. Desmond Llewelyn föddes den 12:e september 1914 i Newport, Monmouthshire mitt under första världskriget. Vi får tacka regissören Terence Young som hittade Desmond Llewelyn och fick honom spela karaktären Q som han innehade i 17 filmer. Ända filmen Llewelyn inte medverkade i var Live And Let Die (1973), efter att producenten Harry Saltzman inte riktigt tyckte att Q kunde vara med i filmen. Lyckligt nog återkom Llewelyn till nästa film året därpå 1974 The Man With The Golden Gun.

Utanför filmerna och Pinewood Studios så var han knappast händig som hans karaktär är, när Desmond skulle lämna in sin trasiga klocka på reparation tittade butiksbiträdet på honom och frågade om inte hade kunde fixa det själv. Desmond älskade att få vara med på olika evenemang runt om i världen och Europa och visa upp olika gadgets och andra saker som har varit med i filmerna. Vart än Llewelyn dök upp var han älskad av av så väl fans som andra människor som kanske hade sett några James Bond filmer. Var riktigt tråkigt att både se på tv och läsa om det den tragiska dagen den 10:e november 1999 när Desmond Llewelyn frontalkrockade med sin lilla Renault Megane bara några meter ifrån sitt hem. Läkarna kämpade förgäves att återuppleva Desmonds liv igen. Han blev 85 år gammal.

Lämna ett svar