torsdag, september 19, 2024

James Bond

MGMs svåra ekonomi problem fortsätter

Ser allt mera mörkt för det stora kända bolaget MGM, de står på ruinens brant med flera obetalda räntor på sina lån.

Jag har rapporterat tidigare att MGM (”Metro-Goldwyn-Mayer”) har problem med sin ekonomi, tyvärr ser det alltmer mörkt ut för bolaget som har hand om rättigheterna till James Bond. Nu har tyvärr den här krisen blivit alltmer omfattande än kanske vad de trodde från början. MGM har skulderna på ungefär 3.7 miljarder dollar, om nu inte MGM kan betala skulderna kan dem tvingas sälja rättigheterna till James Bond serien. Dessutom har MGMs lånegivare gått ut med att de kan sätta bolaget i konkurs. Filmerna de har i planering är tre Hobbit-filmer och självklart Bond 23, som inte har riktigt råd med att finasiera till.

Om nu inte dem kan betala dessa lån innan productionen av Bond 23 kan Quantum Of Solace bli den sista Bondfilmen för bolaget. MGM satt i ett konferens möte i närmare än 6 timmar tillsammans med de andra som sitter i samma båt som MGM gör i.o.m. skulderna.

Fler rapporter
New York Post skriver så här på sin hemsida:
(Självklart är rapporten översatt till svenska).

Ansträngningarna att omstrukturera Metro-Goldwyn-Mayer’s enorma skuld last börjar spela ut som en krigsfilm som i detta skede, studion själv skulle ha problem med finansieringen – rapporterar New York Post.

Enligt flera källor, har diskussionerna mellan studions lånetagare och ägare av aktier påbörjats med en omtvistad anteckning, där båda sidor hotar att tvinga MGM i konkurs för att vinna inflytande och extrahera bättre villkor från den andra.

Båda sidor stakat ut sina positioner under två telefonkonferenser onsdag eftermiddag som varade en kombinerad sex timmar, enligt ett halvt dussin källor på samtalet.

De beskrev de samtal, som leds av Zolfo Cooper omstrukturering specialist Stephen Cooper, så öppet antagonistiska, med några debtholders som Leon Black’s Apollo Management och Stark Capital Partners hotar att skjuta MGM till ofrivillig konkurs om deras villkor inte var uppfyllda.

Fram MGM betalningsförsummelser i en av sina lån eller skyldigheter finansiering, dock debtholders, som företräds av JP Morgan Chase, inte avveckla den studion eftersom kapital ägarna – Texas Pacific Group och Providence Equity Partners mest framträdande bland dem – har kontroll.

Dessutom säger en källa till kapital ägarna tror likvidation hotet är en bluff, eftersom det skulle skada MGMs varumärke och utlösa uppsägningsrätt till lukrativa titlar som ”James Bond”, vilket skadar studions värde och det belopp som skall återbetalas till skuld innehavarna.

”Varje sida har en stor kula i sina vapen, och där i ligger det dödläge”, sade en källa som var med på samtalet.

Lämna ett svar